Egyetemi programok

2024.05.06. 08:11

A Soproni Egyetem hétfőn indítja a Közösségek hete programját

Közösségi festés, egészségügyi szűrések és véradás várja a héten a Soproni Egyetem dolgozóit és hallgatóit. A cél az egészségtudatosság és a Soproni Egyetem „zöld törekvéseinek” minél sokrétűbb eszközökkel való bemutatása.

Kisalföld.hu

A Soproni Egyetem zöld törekvései egyre sokrétűbbek.

Közösségi festést szerveznek a Soproni Egyetem Baross úti VUK kollégiumában május 6-tól május 10-ig. A kollégium külföldiek lakta folyosói szárnyán a fehér falakra különféle fákat festenek egy héten át, minden délután a diákok. A záróesemény apropója május 10-én a Madarak és fák napja lesz. A cél, a külföldi diákok integrációjának elősegítése, a hallgatói csoportok közötti kommunikáció erősítése, a Soproni Egyetem „zöld törekvéseinek” minél sokrétűbb eszközökkel való bemutatása. 

A Soproni Egyetem változatos programokat szervez hallgatóinak és oktatóinak a Közösségek hete alkalmából.
A Soproni Egyetem változatos programokat szervez hallgatóinak és oktatóinak a Közösségek hete alkalmából.
Forrás: Soproni Egyetem 

A Soproni Egyetem fontos programja az Egészségnapok

A Soproni Egyetem közössége egészségtudatosságának fejlesztése érdekében egészségügyi szűrővizsgálatokat tart dolgozóinak és hallgatóinak május 7-én és 8-án 9-17 óráig az Országos Kórházi Főigazgatóság támogatásával. A szűrőbusz az egyetem campusán, a LIGNEUM és a B épület között lesz. A Soproni Egyetem több területen is dolgozik azon, hogy munkatársai és hallgatói egészségesebben éljenek. Bevezették például a kötelező testnevelést, az évszázados hagyományokkal rendelkező sportegyesület pedig több mint 24 szakosztályt számlál. A lelki egészségért a Hallgatói Támogató Szolgálat és a Kortárs segítő csoport felel. Évente kétszer véradással várják a segíteni szándékozókat.

Az Egészségnapok szorosan kapcsolódnak a Soproni Egyetem „Közösségek hete” rendezvényeihez. A cél, hogy az egyetemi közösségek egymásra találjanak, törődjenek egymással és jólétük növekedjék. Ehhez szorosan hozzátartozik a lelki és testi egészség megőrzése és javítása.

Véradás – nyereményjátékkal és ajándékkal 

A Soproni Egyetem is csatlakozik az idén márciusban elindult Felsőoktatási Véradó Hetek programsorozathoz. Ennek keretében szerveznek véradást május 8-án, szerdán 13-17 óráig az Ady Endre úti Régi Kollégium alagsorában. A Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat közös kampányt indított, hogy minél több fiatalt buzdítson önkéntes véradásra. A Felsőoktatási Véradó Hetek keretében a szervezetek a felsőoktatási hallgatóknak és dolgozóknak külön lehetőséget biztosítanak az oktatási intézmények campusain és könyvtáraiban történő önkéntes véradásra a szorgalmi időszak végéig. 

A kéthónapos kampány az egész éven át tartó Felsőoktatási Véradóverseny egy kiemelt programja. Célja, hogy a 18 életévüket betöltött, egészséges fiatalok figyelmét felhívja az önkéntes véradásra, valamint az önkéntes véradás általi társadalmi felelősségvállalás fontosságának hangsúlyozása. A Felsőoktatási Véradó Hetek keretében a hallgatóknak lehetőségük lesz arra, hogy saját intézményükben tapasztalják meg a segítségnyújtás ezen formáját.

A kampány Adj vért, legyen ez a flow-d! szlogenjével szólítja meg a fiatalokat, akik automatikusan részt vesznek egy nyereményjátékon is. Az ifjú donorok értékes ajándékokat, köztük a nyár számos fesztiváljára nyerhetnek jegyeket és bérleteket.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában